PIT-37 blad w wysylce pozycji 41

darnok
Posty: 5
Rejestracja: 14 mar 2011, o 09:16

PIT-37 blad w wysylce pozycji 41

Postautor: darnok » 7 maja 2014, o 21:03

Witaj,
Chcialbym zglosic blad, ktory kosztuje mnie teraz wizyte w US.
Program niepoprawnie w przypadku mojego PIT-37 przygotowal dane do wysylki.
Niepoprawnie przygotowal i wyslal poz 41 pit-37.
W formualrz wpisalem kwote 24818 zarowno w poz 41 jak i poz 67. Program w formularzu to zamienia na "24 818"
W widoku wszystko wyglada poprawnie, jednak modul wysylkowy sparsowal to jako w poz 67 kwote 24818 a w poz 41 wpisal samo 24.
US oczywiscie odnalazl problem.

Wysylalem programem z data 18.02.2014, ale sprawdzilem przed chwila i ostatnia wersja tak samo mojego pita parsuje.
Co ciekawe wysylalem tego samego dnia pit swoj i zony, u zony tego bledu nie bylo. u mnie niestety byl :(
Prosze sprawdz z czego to moze wynikac, bo blad moze miec wiecej ludzi...
W razie czego sluze wyjasnieniami.
pozdr
darnok

http://www.iv.pl/images/07151386277079410729.png
http://www.iv.pl/images/79826119454720392230.png

M.K.
Posty: 2085
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: PIT-37 blad w wysylce pozycji 41

Postautor: M.K. » 7 maja 2014, o 21:32

Czy kwota 24 818 została skopiowana z innego programu czy wpisana z klawiatury?

darnok
Posty: 5
Rejestracja: 14 mar 2011, o 09:16

Re: PIT-37 blad w wysylce pozycji 41

Postautor: darnok » 7 maja 2014, o 21:36

wpisana raczej..
wpisalem ja nawet jeszcze raz teraz do pita (informowal ze zmieniam wyslany, ale wpisalem ponownie)
i nadal chce wysylac samo "24"

czy moge jakos sprawdzic, wpisac inaczej zawartosc tego pola?

sprawdzilem i wpisane bylo "24818" w 41, a w 67 bylo "24818,00"
wpisalem do 41 kwote 24818,00 i nadal modul wysylko przygotowuje samo 24...

darnok
Posty: 5
Rejestracja: 14 mar 2011, o 09:16

Re: PIT-37 blad w wysylce pozycji 41

Postautor: darnok » 7 maja 2014, o 21:52

zrobilem jeszcze test, ze wpisalem inna wartosc np 12345 i przygotowalo poprawnie.
wpisalem wtedy 24818 oraz 24 818 i dla obu przypadkow zaczelo poprawnie przygotowywac wysylke.
teraz juz dla kazdej wartosci jest poprawnie przygotowywana wysylka...
nic - pewnie teraz nie da sie juz odtworzyc problemu.
Ale przynajmniej bedzie slad, ze cos sie nie udawalo - jak komus jeszcze by sie tak stalo.

Dzieki za cheć pomocy, pozdrawiam.

M.K.
Posty: 2085
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: PIT-37 blad w wysylce pozycji 41

Postautor: M.K. » 7 maja 2014, o 22:02

Myślę, że kwota mogła zostać skopiowana z innego programu czy jakiegoś edytora i przeniósł się jakiś znak specjalny, niewidoczny a powodujący problemy. Nie potrafię tego na razie uzyskać.

darnok
Posty: 5
Rejestracja: 14 mar 2011, o 09:16

Re: PIT-37 blad w wysylce pozycji 41

Postautor: darnok » 7 maja 2014, o 22:16

masz racje.
poczatkowo wszystkie kwoty wpisalem sobie do arkusza google drive
wiekszosc wpisalem, ale byc moze ta skopiowalem...

zrobilem test
skopiowalem komorke z google drive:
24 818,00 zł
po wklejeniu kasuje ",00 zł"
i kiedy zaczynam przygotowywac wysylke to chce wysylac tylko "24"

sprawdzilem w notepad++ i nie ma tam innych znakow bialych, spacji itp dziwnych znakow (wlaczylem podglad wszystkich znakow).
Czy mozna sie na to zabiezpieczyc, bo nie widac problemu w podgladzie a przyznam ze nie weryfikowalem XMLa dotad, dopiero teraz odkrylem w nim blad analizujac co ode mnie chce US?

M.K.
Posty: 2085
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: PIT-37 blad w wysylce pozycji 41

Postautor: M.K. » 7 maja 2014, o 22:32

Ale to jest trop - kwota z arkusza google. Dziękuję.

riya20
Posty: 1
Rejestracja: 6 gru 2014, o 13:57

Re: PIT-37 blad w wysylce pozycji 41

Postautor: riya20 » 6 gru 2014, o 14:01

Za pomoca numeru referencyjnego powinna Pani wydrukować UPO(i trzymać przez 5 lat jako dowód)

Jacksonkiggirty
Posty: 1
Rejestracja: 26 kwie 2017, o 11:30

PIT 37 blad w wysylce pozycji 41

Postautor: Jacksonkiggirty » 27 kwie 2017, o 14:16

mam trochę dziwny problem w pozycji 209 PIT 36 wyskakuje mi informacja/błąd "Poz.209Przeniesiono kwotę z poz. 201 do poz.209." pomimo wybrania opcji TAK w "podoknie". Program oczywiście w najnowszej wersji.


Wróć do „Program PITy 2013 IPS - problemy techniczne”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość