Kłopot z UPO

ffranc
Posty: 35
Rejestracja: 22 lut 2010, o 20:01

Kłopot z UPO

Post autor: ffranc » 25 mar 2012, o 08:27

Witam. Nastąpił problem z wydrukiem UPO nie otwiera się strona Pit przetworzony kod-200 klikam wydrukuj UPO i wyskakuje pusta strona. UPO które mam zapisane w komputerze otwiera niema problemu a nowego nie.

ffranc
Posty: 35
Rejestracja: 22 lut 2010, o 20:01

Re: Kłopot z UPO

Post autor: ffranc » 28 mar 2012, o 19:30

Chyba mnie tu nikt nie lubi.:(

alfa
Posty: 7
Rejestracja: 29 mar 2012, o 08:11

Re: Kłopot z UPO

Post autor: alfa » 29 mar 2012, o 08:14

mam to samo. z tego co wiem ministerstwo finansów wprowadziło nowy druk UPO.
programiści od programu księgowego zrobili mi korektę. może programiści z IPS trochę zaspali.
poczekajmy

Janusz M.
Posty: 333
Rejestracja: 20 sty 2010, o 09:16

Re: Kłopot z UPO

Post autor: Janusz M. » 29 mar 2012, o 08:46

Wczoraj jeszcze nie działało, dzisiaj działa.

alfa
Posty: 7
Rejestracja: 29 mar 2012, o 08:11

Re: Kłopot z UPO

Post autor: alfa » 29 mar 2012, o 09:11

A U MNIE NIE DZIAŁA W DALSZYM CIĄGU
PROGRAM WYPISUJE:

ERROR ATTEMPTING TO READ FROM FILE
HTTPS://BRAMKA.E-DEKLARACJE.MF.GOV.PL./ ... DOKUMENTY/
CO ROBIĆ

Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: Kłopot z UPO

Post autor: Bartek » 29 mar 2012, o 09:34

Proponuję ręcznie pobrać UPO z adresu : http://e-deklaracje.gov.pl/files/pdf/UPO_v4-0.pdf a z programu wziąć (skopiować) tylko identyfikator :)

alfa
Posty: 7
Rejestracja: 29 mar 2012, o 08:11

Re: Kłopot z UPO

Post autor: alfa » 29 mar 2012, o 09:57

NIESTETY ALE I TO NIE POMOGŁO.
NIE CHCE SIĘ ŚCIĄGNĄĆ UPO I JUŻ

Pomoc Techniczna IPS
Posty: 328
Rejestracja: 2 gru 2009, o 11:12

Re: Kłopot z UPO

Post autor: Pomoc Techniczna IPS » 29 mar 2012, o 10:04

Informacja na stronie M.F
http://www.e-deklaracje.gov.pl/index.ph ... ktualnosci

Najprościej:
Ściągamy UPO na np. pulpit ze strony http://www.e-deklaracje.gov.pl/files/pdf/UPO_v4-0.pdf
Otwieramy ściągnięty plik w Adobe Reader 9.5.0, wklejamy ID i po naciśnięciu "Sprawdz status dokumentu" pojawi się informacja czy zezwolić na otworzenie.
Po akceptacji można wydrukować UPO.

alfa
Posty: 7
Rejestracja: 29 mar 2012, o 08:11

Re: Kłopot z UPO

Post autor: alfa » 29 mar 2012, o 10:46

myślałam, że powodem jest może starsza wersja Akrobata (miałam 9.1) więc wgrałam wersję9.5.0 ale i to nie pomogło.

Pomoc Techniczna IPS
Posty: 328
Rejestracja: 2 gru 2009, o 11:12

Re: Kłopot z UPO

Post autor: Pomoc Techniczna IPS » 29 mar 2012, o 11:56


ODPOWIEDZ