ZAP-3

djgruby
Posty: 114
Rejestracja: 12 mar 2011, o 16:13
Lokalizacja: Kaszuby

Re: ZAP-3

Post autor: djgruby » 16 lut 2012, o 22:14

Wirus napisał(a) :
> *nr telefonu (poz. 17) wyswietla sie niepoprawidłowo
>
>

Dokładnie tak. Wyświetla się "podwójnie" - raz w wyznaczonych polach, a drugi raz na wierzch ściśnięty.

Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: ZAP-3

Post autor: Bartek » 16 lut 2012, o 22:21

Wirus napisał(a) :
> *nr telefonu (poz. 17) wyswietla sie niepoprawidłowo
>

Poprawione

> *przy braku wpisanej poczty wyskakuje dodatkowowo komunikat "Błędny
> pesel" pomimo, że jest dobry
>

Poprawione

> *pozycje 14,15,16,21 sa niedokładnie wycentrowane ;-) (czepiam się ;-P).
> Dane wyświetlaja sie troszke za wysoko.

Obniżyłem, co do centrowania to u p. Marcina w programie też nie jest centrowane ;P

djgruby
Posty: 114
Rejestracja: 12 mar 2011, o 16:13
Lokalizacja: Kaszuby

Re: ZAP-3

Post autor: djgruby » 16 lut 2012, o 22:31

Bartek napisał(a) :
>
> Poprawione
>
>
> Poprawione
>
>
> Obniżyłem, co do centrowania to u p. Marcina w programie też nie jest centrowane ;P

Problem z ściągniętym programem - nie chce otworzyć ZIPa - "Błąd w spakowanym pliku"

Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: ZAP-3

Post autor: Bartek » 16 lut 2012, o 22:38

Wirus napisał(a) :
> Program się wysypuje gdy wpisze się niepoprawna liczbę numeru rachunku

Poprawione :)

Plik też się powinien bez problemu wypakowywać :)

Edit : dodałem maskowanie do pola z kodem pocztowym, także pola na PESEL i numer rachunku mają ograniczoną max długość wpisanego tekstu (odpowiednio 11 i 26 znaków) :)

Edit2 : Pojawił się także "bajerancki pipsztoł" jeśli wpiszemy poprawnie PESEL - chcecie takie "wodotryski" także przy np numerze rachunku ? :)

Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: ZAP-3

Post autor: Bartek » 17 lut 2012, o 00:27

Na zakładce z rachunkiem bankowym doszedł "checkbox" Podatnik - zaznaczenie przenosi automatycznie imię i nazwisko podatnika jako posiadacza rachunku - takie ułatwienie, a jak ktoś ma konto wspólne to sobie tylko imię małżonka dopisze :)

Ps. Zapis/odczyt postaram się jutro (w piątek) zrobić :)

Wirus
Posty: 1390
Rejestracja: 19 sty 2011, o 11:01
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: ZAP-3

Post autor: Wirus » 17 lut 2012, o 08:04

Wodotrysk ok ;) ale:

*Po wpisaniu poprawnego numeru pesel pokazuje się ptaszek i zostaje na amen. Nawet jak się zmieni numer na niepoprawny to nadal jest ok ;) Zrób jeszcze czerwonego iksa i odświeżanie co zmiane wartości ;) Do numeru rachunku też można dodać.

*Nie można wklejac wartości w pole numeru rachunku. Trzeba wpisywac ręcznie

*Program się wysypał gdy wpisałem kraj banku POLSKAA

*Popraw numeracje id obiektów w "danych adresowych" aby tabulatorem można było przeskakiwac po kolei a nie z kwiatka na kwiatek ;)

*Nie podoba mi się forma wyszukiwania urzędu. Gdy wpisuje np. łódź-górna to wyskakuje mi tylko I urząd a mnie interesuje II i muszę go sobie sam poszukać ręcznie. Powinno to działać na zasadzie filtrowania jak w programie do pitów. Zostawia tylko pozycje zawierające wpisana frazę.

Na razie tyle ;) Mam nadzieje, że moje testy Cię jeszcze nie rozsierdziły ;)

Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: ZAP-3

Post autor: Bartek » 17 lut 2012, o 11:25

Chyba będę musiał poszukać lepszego antyiwrusa;) A tak na serio :


Wirus napisał(a) :
> Wodotrysk ok ;) ale:
>
> *Po wpisaniu poprawnego numeru pesel pokazuje się ptaszek i zostaje na
> amen. Nawet jak się zmieni numer na niepoprawny to nadal jest ok ;) Zrób
> jeszcze czerwonego iksa i odświeżanie co zmiane wartości ;) Do numeru
> rachunku też można dodać.

Się robi :)


>
> *Nie można wklejac wartości w pole numeru rachunku. Trzeba wpisywac ręcznie
>

Poprawione, nowa wersja wrzucona


> *Program się wysypał gdy wpisałem kraj banku POLSKAA
>

Hmm u mnie problem nie występuje - jak wpiszę POLSKA to na zeznaniu nie ma nazwy kraju (bo sobie MF nie życzy). przy POLSKAA program na pdfie umieszcza taką nazwę. Jedyne co mi przychodzi do głowy to ograniczony spis krajów tak jak np przy województwach oczywiście bez PL


> *Popraw numeracje id obiektów w "danych adresowych" aby
> tabulatorem można było przeskakiwac po kolei a nie z kwiatka na kwiatek ;)
>

Jaką kolejność proponujesz ? :)

> *Nie podoba mi się forma wyszukiwania urzędu. Gdy wpisuje np. łódź-górna to
> wyskakuje mi tylko I urząd a mnie interesuje II i muszę go sobie sam
> poszukać ręcznie. Powinno to działać na zasadzie filtrowania jak w
> programie do pitów. Zostawia tylko pozycje zawierające wpisana frazę.
>

Mi też się ta wyszukiwarka nie podoba i właśnie nad nią pracuje, ma priorytet nr 1 :)


> Na razie tyle ;) Mam nadzieje, że moje testy Cię jeszcze nie rozsierdziły
> ;)

Patrz początek posta ;)

A na serio to fajnie,że zgłaszacie uwagi, nie ma lepszych testerów niż sami userzy :)

Wirus
Posty: 1390
Rejestracja: 19 sty 2011, o 11:01
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: ZAP-3

Post autor: Wirus » 17 lut 2012, o 12:25

Bartek napisał(a) :

>
> > *Popraw numeracje id obiektów w "danych adresowych" aby
> > tabulatorem można było przeskakiwac po kolei a nie z kwiatka na kwiatek ;)
> >
>
> Jaką kolejność proponujesz ? :)
>


No chyba najlepiej najpierw lewa strona od góry do dołu, później prawa. Teraz jest 3x lewa, 5x prawa, 1x lewa, 1x prawa, 2x lewa ;)

Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: ZAP-3

Post autor: Bartek » 17 lut 2012, o 12:44

A teraz pobierz i sprawdź jak Ci się widzi nowa wyszukiwarka i kolejność tabulowania:)

Wirus
Posty: 1390
Rejestracja: 19 sty 2011, o 11:01
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: ZAP-3

Post autor: Wirus » 17 lut 2012, o 17:21

archiwum uszkodzone ;)

Dodaj sobie link w podpisie to nie będzie trzeba za każdym razem się cofać aby ściągnąć ;)

ODPOWIEDZ