ZAP-3

Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: ZAP-3

Post autor: Bartek » 17 lut 2012, o 17:27

Już jest OK :)

Dodałem opcję zapisu i odczytu danych (przyciski Zapisz i Odczytaj)

Ps. "pipsztołki" zostały chwilowo świadomie dezaktywowane, także proszę nie zgłaszać tego jako buga :P

Wirus
Posty: 1390
Rejestracja: 19 sty 2011, o 11:01
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: ZAP-3

Post autor: Wirus » 18 lut 2012, o 08:31

Pomimo usilnych prób nie udało mi się wysypać programu więc program wydaje się być "idiotoodporny" a to duży + ;)

Jeszcze tylko kilka moich sugestii do rozważenia:

1. Ustaw jakąś ładną ikonke dla pliku programu czyli zap3.exe aby łatwiej go można było dojrzeć w tym coraz większym gąszczu plików ;)

2. Przy zapisie przydałaby się domyślna nazwa pliku jako "IMIE_NAZWISKO" podatnika.

3. Przydałby się osobny folder na zapisane pliki gdyż podczas odczytu wyświetlane są wszystkie pliki i trzeba szukać odpowiedniego pliku. Tak to by było podane "na tacy" ;)

Z estetyki to na razie tyle ;) Będę testował dalej.

Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: ZAP-3

Post autor: Bartek » 18 lut 2012, o 12:59

Myślę,że Wirusek będzie teraz jak ściągnie zadowolony ;)

Wirus
Posty: 1390
Rejestracja: 19 sty 2011, o 11:01
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: ZAP-3

Post autor: Wirus » 18 lut 2012, o 13:30

Będę zadowolony jak pojawią się "pipsztołki" ;)

A tak to bez zastrzeżeń ;)

Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: ZAP-3

Post autor: Bartek » 18 lut 2012, o 13:53

Mówisz i już masz swoje "pipsztołki" :)

djgruby
Posty: 114
Rejestracja: 12 mar 2011, o 16:13
Lokalizacja: Kaszuby

Re: ZAP-3

Post autor: djgruby » 18 lut 2012, o 15:13

Bartek napisał(a) :
> Mówisz i już masz swoje "pipsztołki" :)

Nie no teraz to full wypas!

Ten program jak i ten do Pitów mają jednak jedną małą wadę...







...nie chcą mi zrobić kawy :)

Janusz M.
Posty: 333
Rejestracja: 20 sty 2010, o 09:16

Re: ZAP-3

Post autor: Janusz M. » 19 lut 2012, o 10:47

Już jakiś czas jest dostępne na stronie IPS.

ZAP-3(1) Zgłoszenie aktualizacyjne osoby fizycznej będącej podatnikiem
Pobierz pobierz cena w BR IPS: 30,75 zł
aktualizacja: 18,45 zł w Drukach IPS bezpłatnie


Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: ZAP-3

Post autor: Bartek » 19 lut 2012, o 11:08

Januszu żeby była jasność...

1) Nie zamierzam robić za konkurencję dla softu IPSu
2) Program stworzyłem,bo aktualnie i tak nie mam nic lepszego do roboty,a nie każdy woli pracę na formularzu :)
3) Druki IPS ZTCW wykładają(ły) się na systemach 64 bitowych :)
4) Druki IPS to 5 zł+VAT SMS Premium :)

Janusz M.
Posty: 333
Rejestracja: 20 sty 2010, o 09:16

Re: ZAP-3

Post autor: Janusz M. » 19 lut 2012, o 12:17

Przecież ten program (deklaracje roczne) to też IPS. :).

Zresztą ZAP-3 i tak i tak trzeba składać w formie papierowej, więc nie ma co "kruszyć kopii".
Wygoda będzie dopiero wówczas, gdy będzie go można przesłać elektronicznie wraz z PIT-em.

Zazdroszczę ludziom, co mają dużo czasu wolnego.
Ja niestety, zasypywany jestem pytaniami na innym forum, też bardzo znanym, choć niekoniecznie dotyczącym rozliczeń rocznych (to maleńki ułamek naszego forum).

Życzę owocnej pracy przy PIT-ach :).

japimacho
Posty: 15
Rejestracja: 4 sty 2012, o 14:51

Re: ZAP-3

Post autor: japimacho » 22 lut 2012, o 20:00

Zauważyłem jeszcze jeden mały problem, który może trochę dezinformować. Po wklejeniu konta bankowego pojawia się zielony ptaszek, że wszystko jest OK. Tylko, że przy próbie generowania dokumentu wyskakuje komunikat niepoprawny nr konta bankowego. No i zonk. Co może być nie tak? Przecież - jak to było w moim przypadku - numer został skopiowany ze strony banku. Ja na szczęście po chwili kapnąłem się, że nie może być przerw pomiędzy ciągami cyfr. Ale co niektórzy mogą nie być tak bystrzy ;) i zaczną utyskiwać na aplikację i autora, że jakąś niedoróbkę wypuścił. Powinna być jeszcze jakaś informacja, że nr rachunku powinien być pisany bez przerw.

ODPOWIEDZ