ZAP-3

Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: ZAP-3

Post autor: Bartek » 22 lut 2012, o 20:06

Hmm wszedłem na stronę mBanku,skopiowałem numer ze spacjami (po wklejeniu do np notatnika spacje są), wkleiłem w swój program i spacje wyleciały i program też się nie "pruje",że nr zły..może pobierz jeszcze raz :)

japimacho
Posty: 15
Rejestracja: 4 sty 2012, o 14:51

Re: ZAP-3

Post autor: japimacho » 22 lut 2012, o 22:14

To tzn. ujmę to trochę inaczej. Chwilowo jestem jednoręki i głównie posługuję się gryzoniem i ten myk występuje tylko wtedy, czyli PPM i wklej to wkleja ładnie ze wszystkimi przerwami. A wystarczy później dotknąć tylko jakiegokolwiek klawisz to zacieśnia wszystkie cyferki. Czyli Twój program raczej preferuje klawiaturę, bo przy ctrl + v też nie ma żadnego problemu. Nie żebym się czepiał, bo stworzyłeś bardzo pomocną aplikację - stokrotne dzięki. Tylko chciałem się podzielić swoją obserwacją jakże istotną z punktu widzenia twórcy - chyba.

Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: ZAP-3

Post autor: Bartek » 22 lut 2012, o 22:17

Aaa widzisz, trochę szczegółów i już wiadomo w czym ból, postaram się to poprawić :)

japimacho
Posty: 15
Rejestracja: 4 sty 2012, o 14:51

Re: ZAP-3

Post autor: japimacho » 22 lut 2012, o 22:24

Tylko, że doszedłem do tego (jak działa dzynks ze wklejaniem) dopiero po Twoim poście. Ale cóż, nic w życiu nie przychodzi łatwo, no może poza odrą i innymi chorobami.

Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: ZAP-3

Post autor: Bartek » 22 lut 2012, o 22:29

Już powinno być ok, pobierz nową wersję :)

Zmniejszyłem też wymagania,wystarcza .Net Framework w wersji minimum 2.0 :)

KrzyCho.corp
Posty: 13
Rejestracja: 4 mar 2010, o 20:09

Re: ZAP-3

Post autor: KrzyCho.corp » 23 lut 2012, o 12:38

Jeszcze ja wtrącę swoje trzy grosze.
Przy wpisywaniu ręcznym numeru konta, jeśli wpisze się za mało liczb (np. przez przeoczenie) - program się wykłada

Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: ZAP-3

Post autor: Bartek » 23 lut 2012, o 14:02

KrzyCho.corp napisał(a) :
> Jeszcze ja wtrącę swoje trzy grosze.
> Przy wpisywaniu ręcznym numeru konta, jeśli wpisze się za mało liczb (np.
> przez przeoczenie) - program się wykłada

Poprawione !

szymon189
Posty: 28
Rejestracja: 19 lut 2012, o 23:10

Re: ZAP-3

Post autor: szymon189 » 24 lut 2012, o 14:46

Wybierając urząd w Rybniku są dwie spacje ;)

Pieczarek
Posty: 2
Rejestracja: 5 mar 2012, o 12:37

Re: ZAP-3

Post autor: Pieczarek » 5 mar 2012, o 13:27

Witam serdecznie, to mój pierwszy wpis na tym forum.

Mam następujące uwagi:

1. Bardzo długa nazwa banku (konkretnego oddziału, jak to jest wymagane) nie mieści się w przeznaczonej dla tego wpisu rubryce. Np. wpis "Kredyt Bank S.A. Oddział w Zielonej Górze Filia Nr 6 w Międzyrzeczu" nijak nie chce się zmieścić, jest ucięty w połowie.
Rozwiązanie: inna, węższa czcionka lub zawijanie tekstu.

2. Po co jest cieniowanie formularza? Wg mnie szkoda tonera czy tuszu - na cieniowanie idzie go kilka razy więcej niż na linie ramek i treść. Urzędowi skarbowemu zupełnie obojętne czy druk jest cieniowany czy nie. A dla mnie to kilka groszy oszczędności. Gdy się wypełnia jeden formularz, to bez znaczenia. Gdy jest ich więcej, to takie cieniowane zaczyna denerwować kieszeń.

Bartek
Posty: 2495
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: ZAP-3

Post autor: Bartek » 5 mar 2012, o 15:30

Pieczarek napisał(a) :
> Witam serdecznie, to mój pierwszy wpis na tym forum.
>
> Mam następujące uwagi:
>
> 1. Bardzo długa nazwa banku (konkretnego oddziału, jak to jest wymagane)
> nie mieści się w przeznaczonej dla tego wpisu rubryce. Np. wpis
> "Kredyt Bank S.A. Oddział w Zielonej Górze Filia Nr 6 w
> Międzyrzeczu" nijak nie chce się zmieścić, jest ucięty w połowie.
> Rozwiązanie: inna, węższa czcionka lub zawijanie tekstu.
>

Pytanie czy numer rozliczeniowy jaki jest podany w nr rachunku (cyfry od 3 do do 10 włącznie) wskazuje faktycznie na taką długą nazwę tj. "Kredyt Bank S.A. Oddział w Zielonej Górze Filia Nr 6 w Międzyrzeczu" bo jeżeli są to cyfry 15001810 to jest to po prostu "Kredyt Bank SA O. w Zielonej Górze" - można to sprawdzić np tutaj : http://www.ewib.nbp.pl/

Ale pomyślę nad tym


> 2. Po co jest cieniowanie formularza? Wg mnie szkoda tonera czy tuszu - na
> cieniowanie idzie go kilka razy więcej niż na linie ramek i treść. Urzędowi
> skarbowemu zupełnie obojętne czy druk jest cieniowany czy nie. A dla mnie
> to kilka groszy oszczędności. Gdy się wypełnia jeden formularz, to bez
> znaczenia. Gdy jest ich więcej, to takie cieniowane zaczyna denerwować
> kieszeń.

Program bazuje na oryginalnym wzorze dostępnym na stronach MF, pomyślę nad wersja "light".

ODPOWIEDZ