błąd 414

internaut
Posty: 18
Rejestracja: 31 gru 2009, o 21:41

błąd 414

Post autor: internaut » 16 lut 2013, o 18:20

Chce zrobić korektę deklaracji podatkowej za rok 2011 jako osoba samotnie wychowująca. Za każdym razem wyskakuje błąd 414 błąd w danych autoryzacyjnych pomimo, że dane są poprawne jak również kwota przychodu jest poprawna bo za 2010rok ja też sporządzałem rozliczenie. Pytanie czy ten błąd 414 błąd w danych autoryzacyjnych wyskakuje dlatego, że korekta rozliczenia za 2011rok dotyczy jako osoby samotnie wychowującej czy jakas inna przyczyna. Robię korektę ponieważ wydatki za internet były wpisane mniejsze niż rzeczywiście poniesione. Po koekcie okazuje się że jest za 2011 rok o 7 zł więcej w nadpłacie podatku a za 2012 rok jest 6zł więcej w nadpłacie podatku. Czy jak był przekaz 1% za 2011 i 2012rok to co teraz urząd zrobi czy zwróci się do OPP o oddanie tej różnicy?

internaut
Posty: 18
Rejestracja: 31 gru 2009, o 21:41

Re: błąd 414

Post autor: internaut » 16 lut 2013, o 21:11

Teraz zaskoczę wszystkich próbowałem wysłać korektę deklaracji pit-37 z załącznikiem pit-0 jako osoba samotnie wychowująca dzieci i wpisałem kwotę przychodu za rok 2010 i wyskoczył błąd 414 błąd w danych autoryzacyjnych. Jak wpisałem kwotę przychodu za rok 2011 to wyskoczył status 200 dokument przetworzony poprawnie. Coś tam jest nie tak w tych ich systemach. Zadzwonie w poniedziałek i zgłoszę ten problem.

Wirus
Posty: 1393
Rejestracja: 19 sty 2011, o 11:01
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: błąd 414

Post autor: Wirus » 17 lut 2013, o 17:47

widocznie mają za mało dysków aby rozdzielić system na różne lata i przechowywać tyle kwot autoryzacyjnych ;)

janek5706
Posty: 74
Rejestracja: 27 sty 2013, o 00:07

Re: błąd 414

Post autor: janek5706 » 17 lut 2013, o 19:03

ja w zeszłym roku pytałem w US bo miałem podobną sytuacje
i powiedziano mi że kwotę przychodu wpisujemy zawsze poprzedzającego
rok podatkowy chyba że nie był składany pit, to wtedy wpisujemy kwotę
w wcześniejszą

M.K.
Posty: 2754
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: błąd 414

Post autor: M.K. » 18 lut 2013, o 09:49

Tego zapewne nie znajdziemy do ogólnodostępnej dokumentacji :(

ODPOWIEDZ