Błąd w druku UPO z poziomu programu

mareko
Posty: 13
Rejestracja: 10 sty 2012, o 12:57

Błąd w druku UPO z poziomu programu

Post autor: mareko » 5 mar 2013, o 10:46

Wysłałem już sporo pitów elektronicznie - tak, posiadamy licencję.
Wyłapałem powtarzalny błąd. Wczoraj wysłałem PIT37 i PIT39.
Później zrobiłem PIT36 z PIT-ZG.
Na UPO generowanym z poziomu programu mam identyfikator, urząd skarbowy i pesel z PIT39 poprzedniego podatnika.
Z PIT36 mam imię i nazwisko poprawne. W więcej danych nie zagłębiałem się.
UPO generowane na podstawie hasha ze schowka jest poprawne.

W razie czego służę danymi do wyjaśnienia.

taxkiller
Posty: 80
Rejestracja: 23 lut 2010, o 13:14

Re: Błąd w druku UPO z poziomu programu

Post autor: taxkiller » 5 mar 2013, o 11:49

Też tak mam, wysłałem sporo pitów (też mam licencję :) i zdarzył się taki przypadek w trudnych okolicznościach problemów po stronie bramki MF kilka dni temu.

mareko
Posty: 13
Rejestracja: 10 sty 2012, o 12:57

Re: Błąd w druku UPO z poziomu programu

Post autor: mareko » 6 mar 2013, o 08:54

Chyba masz rację. Kiedy wysyłałem te pity, bramka bardzo długo zwlekała z odpowiedzią, a przetworzenie nastąpiło chyba dopiero po prawie 2 dobach.
Możliwe, że przez taki nietypowy stan pochrzaniły się jakieś powiązania w programie.

M.K.
Posty: 2319
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: Błąd w druku UPO z poziomu programu

Post autor: M.K. » 6 mar 2013, o 09:03

Czy przerwanie wysyłki następowało gdy nie było odpowiedzi nawet 301?

ODPOWIEDZ