Błąd 401

M.K.
Posty: 2790
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: Błąd 401

Post autor: M.K. »

Zaraz sprawdzę.

M.K.
Posty: 2790
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: Błąd 401

Post autor: M.K. »

Sprawdzam i przesyłanie na bramkę testową przechodzi bez problemu.
Rozumiem, że wysyłacie aktualną wersją programu?

Może konkretny zestaw danych ma tutaj znaczenie. Proponuję zapisać ten zestaw pod inną nazwą i zmienić dane personalne i adres i przesłać do mnie taki plik.

Gość

Re: Błąd 401

Post autor: Gość »

Zmieniłem dane osobowe. nipy itd i wysyłka testowa zakończyła się powodzeniem. Może spróbować utworzyć nowy zestaw i jeszcze raz wpisać dane?

Pozdrawiam,
Maciej.

M.K.
Posty: 2790
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: Błąd 401

Post autor: M.K. »

A może teraz przejdzie po przywróceniu poprzednich, prawidłowych danych???

Czy dane były może kopiowane przez schowek? Może jakiś znak "specjalny" się wkleił?

Gość

Re: Błąd 401

Post autor: Gość »

Już znam przyczynę występowania statusu 401 ... , a mianowicie w PIT-B jest nazwa spółki ze znakiem "&" i ten właśnie znak uniemożliwia mi wysłanie PITa do US.
Pytanie: jak ten znak wpisać w formularzu?
Ciekawostką jest, że zeszłoroczne pity wysłane zostały bez żadnych problemów z tą samą nazwą spółki.

Pozdrawiam,
Maciej.

M.K.
Posty: 2790
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: Błąd 401

Post autor: M.K. »

A jak ten znak wygląda na podglądzie xml?

Gość

Re: Błąd 401

Post autor: Gość »

M.K. napisał(a) :
> A jak ten znak wygląda na podglądzie xml?

Wygląda to tak:

PIT-B

<P_20>J&M ..... </P_20>

kropki to dalsza nazwa spółki.

--
Pozdrawiam,
Maciej

Gość

Re: Błąd 401

Post autor: Gość »

Gość napisał(a) :
> M.K. napisał(a) :
> > A jak ten znak wygląda na podglądzie xml?
>
> Wygląda to tak:
>
> PIT-B
>
> <P_20>J&M ..... </P_20>
>
> kropki to dalsza nazwa spółki.
>

Coś tutaj to dziwnie wygląda, jest to znak otrzymany przez Shift-7 (albo ALT-38)

> --
> Pozdrawiam,
> Maciej

M.K.
Posty: 2790
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: Błąd 401

Post autor: M.K. »

Zamiast znaku "J&M" proszę wpisać taki tekst: "J&M", oczywiście bez cudzysłowia.

UWAGA! Trzeba wyłączyć opcję "Dokument / Teksty wielkimi literami".


W zeszłym roku i jeszcze kilkanaście dni temu program sam zamieniał znak & na to co wyżej, ale zmieniłem tzw. parser xml bo w niektórych przypadkach źle konwertował polskie litery. Teraz dobrze konwertuje, ale "zapomniał" o znaku & :(

Gość

Re: Błąd 401

Post autor: Gość »

> Zamiast znaku "J&M" proszę wpisać taki tekst:
> "J&M", oczywiście bez cudzysłowia.
>
> UWAGA! Trzeba wyłączyć opcję "Dokument / Teksty wielkimi
> literami".
[...]

Bardzo dziękuję za rozwiązanie problemu, udało się wreszcie wysłać PITa do US

--
Pozdrawiam,
Maciej.

Zablokowany