Sygnalizowany bład w pit37 przed wysyłka, program nie wskazuje gdzie

Zgłoś problem, zaproponuj rozwiązanie, zapytaj.
olke
Posty: 2
Rejestracja: 28 kwie 2018, o 22:28

Sygnalizowany bład w pit37 przed wysyłka, program nie wskazuje gdzie

Post autor: olke » 28 kwie 2018, o 22:35

Witam,
po wybraniu: plik> wyślij >> do urzędu pojawia się informacja w błędzie pit37. Są opcje poprawić Tak / Nie. Po wybraniu TAK wracam do programu. Okno na górze ekranu (z informacjami o błędach) nie wskazuje żadnej informacji (jest puste). Komunikaty zostały potwierdzone przed wysyłką.

Z góry dziękuje

OLKE

wla.gle
Posty: 3894
Rejestracja: 10 lut 2010, o 09:34

Re: Sygnalizowany bład w pit37 przed wysyłka, program nie wskazuje gdzie

Post autor: wla.gle » 29 kwie 2018, o 00:00

Zakładka na górnej belce...
Dokument-->Przeliczaj i wykrywaj wszystkie błędy - ma być zaznaczona.
Lub skrót Ctrl+O

olke
Posty: 2
Rejestracja: 28 kwie 2018, o 22:28

Re: Sygnalizowany bład w pit37 przed wysyłka, program nie wskazuje gdzie

Post autor: olke » 29 kwie 2018, o 09:20

wla.gle pisze:
> Zakładka na górnej belce...
> Dokument-->Przeliczaj i wykrywaj wszystkie błędy - ma być zaznaczona.
> Lub skrót Ctrl+O

Dzieki za tipa. Poniżej większy opis sytuacji i rozwiązanie. Może ktoś skorzysta.

Opcja jest włączona "Przeliczaj i wykrywaj wszystkie błędy". Pojawiają się 3 informacje: 2x "W części E wystarczy podać PESEL lub datę urodzenia dziecka(..)" i 1x informacja o uldze odsetkowej - "że jeżeli rozliczenie jest po raz pierwszy to należy dołaczyc PIT-2K".

Informacje potwierdzam krzyżykiem i próbuje wysłać - nadał info o błędzie - wracam do dokumentu, nie ma info o błędach. Przeliczam jeszcze raz.

Wracam do dokumentu i wykasowałem nr PESEL dzieci z PIT O. Próba wysyłki - wszystko OK. Brak informacji o błędach. Sprawdziłem zeznanie zeszłoroczne, miałem PESEL i datę urodzenia dzieci. Nie pamiętam abym miał info o błędzie przy wysyłce.

Olke

M.K.
Posty: 2168
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: Sygnalizowany bład w pit37 przed wysyłka, program nie wskazuje gdzie

Post autor: M.K. » 30 kwie 2018, o 10:56

Co to znaczy: "Informacje potwierdzam krzyżykiem i próbuje wysłać" ?

Chyba chodzi o ukrywanie komunikatów (nie potwierdzenia).

Aby usunąć błąd wystarczy kliknąć na komunikacie i wtedy otworzy się odpowiednie pole na formularzu (albo w asystencie).

ODPOWIEDZ