Problem wysyłanie zeznania

Zgłoś problem, zaproponuj rozwiązanie, zapytaj.
spider12
Posty: 22
Rejestracja: 2 kwie 2017, o 10:02

Problem wysyłanie zeznania

Post autor: spider12 » 22 mar 2018, o 21:30

Witam próbuje wysłać formularz Pit za 2017 rok niestety nie schodzi otrzymuje status 414
status:
"Weryfikacja negatywna – błąd w danych autoryzujących (np. błąd w nazwisku, pierwszym imieniu, dacie urodzenia, NIP, numerze PESEL, kwocie przychodu)"

co prawda zmienił się tylko adres zameldowania o co chodzi?

Pozdrawiam

snykwa
Posty: 4694
Rejestracja: 13 sty 2014, o 23:53

Re: Problem wysyłanie zeznania

Post autor: snykwa » 23 mar 2018, o 03:20

Kwota przychódu za 2016 r.

spider12
Posty: 22
Rejestracja: 2 kwie 2017, o 10:02

Re: Problem wysyłanie zeznania

Post autor: spider12 » 23 mar 2018, o 19:11

Kwota przychodu z komórki przychód to 0 zł natomiast program no właśnie bierze tą kwotę z innej komórki nie wiem czemu ? Chyba będe musiał tą kwotę podać ręcznie, nie jestem pewien może to błąd programu .

snykwa
Posty: 4694
Rejestracja: 13 sty 2014, o 23:53

Re: Problem wysyłanie zeznania

Post autor: snykwa » 23 mar 2018, o 19:58

Jeśli to PIT-37 to kwotę przychodu bierzemy z poz. 64 jeśli to jesteś jako podatnik na rozliczeniu.

spider12
Posty: 22
Rejestracja: 2 kwie 2017, o 10:02

Re: Problem wysyłanie zeznania

Post autor: spider12 » 23 mar 2018, o 20:45

więc tak to napewno nie źle wpisana kwota z komórki nr 64 ponieważ zgadza się z pitem za 2016 r błąd dalej wyskakuje tzn.nie mogę wysłać przez internet do urzędu nie mam pomysłu zmieniło się tylko zameldowanie to tylko tyle dalej wyskakuje błąd wysyłania nr 414.

snykwa
Posty: 4694
Rejestracja: 13 sty 2014, o 23:53

Re: Problem wysyłanie zeznania

Post autor: snykwa » 23 mar 2018, o 22:39

Pesel, data urodzenia, imię i nazwisko i kwota przychodu.
https://www.e-pity.pl/blad-414-status-edeklaracji/

wla.gle
Posty: 4869
Rejestracja: 10 lut 2010, o 09:34

Re: Problem wysyłanie zeznania

Post autor: wla.gle » 24 mar 2018, o 08:32

Proszę sprawdzić te wszystkie newralgiczne dane - może tam być jakaś "spacja" - podświetl te pozycje.
Być może masz pisane małą literą za poprzedni rok....

Czy rozliczenie za poprzedni rok było wysłane elektronicznie, czy papierowo...jeśli papierowo
to może US ma faktycznie inne dane autoryzujące /może pomyłka przy wprowadzaniu danych/.....

Przy wpisywaniu ręcznym kwoty musi być zachowany format np.0,00 /jeśli nie było dochodów/.

ODPOWIEDZ