Zwiększone KUP się nie kopiują

Zgłoś problem, zaproponuj rozwiązanie, zapytaj.
Czech
Posty: 1146
Rejestracja: 4 sty 2012, o 21:05

Zwiększone KUP się nie kopiują

Post autor: Czech » 3 kwie 2018, o 13:36

Jeżeli podatnik ma zwiększone KUP i po wypełnieniu np. PIT-37 zechcemy zmienić rodzaj zeznania na np. PIT-36 to KUP kopiują się bez uwzględnienia zwiększonych - trzeba na nowo zaznaczać kwadraciki. To taka mała pułapka na nieuważnych.

wla.gle
Posty: 4777
Rejestracja: 10 lut 2010, o 09:34

Re: Zwiększone KUP się nie kopiują

Post autor: wla.gle » 3 kwie 2018, o 13:58

Zrobiłem parę symulacji - z jednym stosunkiem podwyższonym, wiele stosunków.
Przejście z PIT-37 na PIT-36 /bez załączników/.
U mnie wszystko OK - pozostaje zaznaczenie i kwota.
System 7x64 HP.

Czech
Posty: 1146
Rejestracja: 4 sty 2012, o 21:05

Re: Zwiększone KUP się nie kopiują

Post autor: Czech » 3 kwie 2018, o 14:12

Ja też teraz zrobiłem symulację i rzeczywiście kopiuje, choć dałbym sobie uciąć, ze nie przenosiło - nie potrafię teraz tego przypadku znaleźć.

wla.gle
Posty: 4777
Rejestracja: 10 lut 2010, o 09:34

Re: Zwiększone KUP się nie kopiują

Post autor: wla.gle » 3 kwie 2018, o 14:16

Może było bardziej skomplikowane rozliczenie ......

ODPOWIEDZ