dublowanie dochodu na formularzu

Zgłoś problem, zaproponuj rozwiązanie, zapytaj.
ciahon
Posty: 4
Rejestracja: 24 sty 2019, o 22:26

dublowanie dochodu na formularzu

Post autor: ciahon » 24 sty 2019, o 22:31

Przy wypełnieniu formularza Pit 37 wszystko o ale przy próbie podpisania danymi za rok 2017 i otworzeniu górnej zakładki formularz oprócz wprowadzonych dochodów z tytułu umowy zlecenia pojawia się też dochód w pozycji: emerytury i renty oraz dochody z innych źródeł.

ciahon
Posty: 4
Rejestracja: 24 sty 2019, o 22:26

Re: dublowanie dochodu na formularzu

Post autor: ciahon » 24 sty 2019, o 22:32

Czy ktoś też ma ten sam problem?

M.K.
Posty: 2319
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: dublowanie dochodu na formularzu

Post autor: M.K. » 24 sty 2019, o 22:54

1.Czy to jest najnowsza wersja programu 1.2018.4.1?
2.Co znaczy "otwarcie górnej zakładki?"

iwa_b7
Posty: 1
Rejestracja: 25 sty 2019, o 08:26

Re: dublowanie dochodu na formularzu

Post autor: iwa_b7 » 25 sty 2019, o 08:37

Witam! U mnie jest podobnie. Po podpisaniu danymi za rok 2017,jeszcze przed wysłaniem,pojawia się okno z podglądem danych wysyłanych w formularzu, na którym błędnie pojawia się zdublowany dochód w pozycji inne źródła (w rubryce strata i zaliczka powtarzają się kwoty przychodu ze stosunku pracy i kosztów uzyskania przychodu). W pit 37 jest wprowadzony tylko przychód ze stosunku pracy. Wersja programu: 1.2018.4.2.

ciahon
Posty: 4
Rejestracja: 24 sty 2019, o 22:26

Re: dublowanie dochodu na formularzu

Post autor: ciahon » 25 sty 2019, o 09:24

Chodzi mi o to, że po podpisaniu danymi za rok 2017, a jeszcze przed wysłaniem,pojawia się okno z podglądem danych wysyłanych w formularzu, na którym błędnie pojawia się zdublowany dochód w pozycji inne źródła i emerytury i renty. (Tzw. górna zakładka to okno z podglądem formularza do wysyłki - wcześniej źle się wyraziłam). A program zaktualizowany do najnowszej wersji. We wcześniejszej też tak było.

M.K.
Posty: 2319
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: dublowanie dochodu na formularzu

Post autor: M.K. » 25 sty 2019, o 09:34

Sprawdzamy

M.K.
Posty: 2319
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: dublowanie dochodu na formularzu

Post autor: M.K. » 25 sty 2019, o 10:56

Błąd jest w pliku xsl (schemat prezentacji xml). Pliki xsl są tworzone i udostępniane przez e-deklaracje.
W tym roku nawał pracy dotknął także samo Min.Fin...

ciahon
Posty: 4
Rejestracja: 24 sty 2019, o 22:26

Re: dublowanie dochodu na formularzu

Post autor: ciahon » 26 sty 2019, o 18:51

Czy to znaczy że trzeba czekać aż naprawią błąd po stronie MF?

krzysiek.k120
Posty: 470
Rejestracja: 14 sty 2010, o 07:24

Re: dublowanie dochodu na formularzu

Post autor: krzysiek.k120 » 26 sty 2019, o 19:18

Spróbuj teraz mi poszedł pit 37 bez problemu

M.K.
Posty: 2319
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: dublowanie dochodu na formularzu

Post autor: M.K. » 26 sty 2019, o 22:22

Nie trzeba czekać. Dane XML są prawidłowe tylko sposób prezentacji na ekranie ma błędy.

ODPOWIEDZ