Jak co roku :) nadruk na oryginał PIT-36

Zgłoś problem, zaproponuj rozwiązanie, zapytaj.
Ares
Posty: 219
Rejestracja: 4 sty 2012, o 10:34

Jak co roku :) nadruk na oryginał PIT-36

Post autor: Ares » 29 sty 2019, o 14:34

Panie Marcinie jak co roku prośba o zmianę kolejności stron nadruku na oryginalnym PIT-36. W tym roku ktoś wybitnie znęcał się nad tym formularzem, bo kolejność stron nijak ma się do logiki formularza wielostronicowego, pewnie niezłą kasę wziął za "autorski projekt". Aby dało to się nadrukować na 2 kartki A3 trzeba tak "sparować": 1 kartka A3 (str.1, str.2),(str.5, str.6). 2 kartka A3 (str.3, str.4),(str.7, str.pusta). Uwagę trzeba zwrócić na fakt, że str.1,3,7 są z lewej strony (wydruk 2 strony razem) nie tak jak na PIT-37, gdzie str.1,3 są z prawej strony.
Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam

M.K.
Posty: 2319
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: Jak co roku :) nadruk na oryginał PIT-36

Post autor: M.K. » 29 sty 2019, o 14:51

Zrobiłem wg.przepisu ale nie wiem czy dobrze. Proszę sprawdzić.
https://www.dobry.pl/pliki/pit36_26.zip

Ares
Posty: 219
Rejestracja: 4 sty 2012, o 10:34

Re: Jak co roku :) nadruk na oryginał PIT-36

Post autor: Ares » 29 sty 2019, o 16:01

Dziękuje Panie Marcinie jest Pan Wielki. Jest super przy wydruku "pełnym" czyli na czystych kartkach, ale jak odhaczę tło, rysunek, opisy pól, to same dane spowrotem ustawiają się w poprzedniej kolejności.

M.K.
Posty: 2319
Rejestracja: 9 gru 2009, o 10:53

Re: Jak co roku :) nadruk na oryginał PIT-36

Post autor: M.K. » 29 sty 2019, o 16:28

Może trzeba usunąć w oknie wydruku zawartość pola "strony do wydruku"?

Ares
Posty: 219
Rejestracja: 4 sty 2012, o 10:34

Re: Jak co roku :) nadruk na oryginał PIT-36

Post autor: Ares » 29 sty 2019, o 19:27

Jeśli chodzi o pole strony do druku, to nie da się wszystkiego usunąć musi być co najmniej 1 strona do wydruku. Poeksperymentowałem z sekcją Rozmiar rysunku. Przy opcji Automatyczny pełny wydruk jest ok, nadruk już nie. Przy opcji Oryginalny rozmiar i według skali wszystko jest po straemu, tylko w opcji "dopasowany" jest wszystko ok tylko 7 mej strony nie drukuje

ODPOWIEDZ