problem z wysyłką do urzedu

marbar
Posty: 2528
Rejestracja: 4 sty 2010, o 10:26

Re: problem z wysyłką do urzedu

Post autor: marbar » 10 mar 2011, o 10:57

coś z tym KRSem nie tak
wpisuję pięć zer z przodu, a w wysyłce pokazuje 4 zera

marbar
Posty: 2528
Rejestracja: 4 sty 2010, o 10:26

Re: problem z wysyłką do urzedu

Post autor: marbar » 10 mar 2011, o 10:57

nie robię spacji

marbar
Posty: 2528
Rejestracja: 4 sty 2010, o 10:26

Re: problem z wysyłką do urzedu

Post autor: marbar » 10 mar 2011, o 10:59

gdy wyświetlam zeznanie, nr KPR jest prawidłowo wpisany

marbar
Posty: 2528
Rejestracja: 4 sty 2010, o 10:26

Re: problem z wysyłką do urzedu

Post autor: marbar » 10 mar 2011, o 11:01

zresetowałam kompa
jest ok

Dzięki Bartuś

Bartek
Posty: 2502
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: problem z wysyłką do urzedu

Post autor: Bartek » 10 mar 2011, o 11:03

wpisałem ten KRS z 5 zerami i tworzenie XMLa do wysyłki poszło hmmm..

marbar
Posty: 2528
Rejestracja: 4 sty 2010, o 10:26

Re: problem z wysyłką do urzedu

Post autor: marbar » 10 mar 2011, o 11:04

juz jest ok
Dzieki Bartus, że pokazałeś czego mam się czepić

Gość

Re: problem z wysyłką do urzedu

Post autor: Gość » 10 mar 2011, o 11:11

bbb napisał(a) :
> Przy próbie wysłania deklaracji PIT 37 z załącznikiem PIT O pojawia mi się
> błąd:
> Nastąpił błąd walidacji dokumentu ze schematem xsd.
> Sprawdź czy korzystasz z najnowszych wersji formularza i wtyczki dostępnych
> na stronie http://www.e-deklaracje.mf.gov.pl.
> Jeżeli korzystasz z aktualnych wersji formularza i wtyczki, sprawdź swoje
> połączenie sieciowe.
> Ponadto informujemy, że import danych z pliku xml niezgodnego ze schematem
> xsd może powodować trwałe uszkodzenie struktury pliku.
> W takim wypadku zaleca się pobranie nowego formularza ze strony serwisu
> e-deklaracje i ponowne wypełnienie go.
>
> Jaka może być tego przyczyna?
> Formularz i wtyczki oraz deklaracja ściągane w dniu wypełniania PITU.

A z tą walidacją, ktoś wie, co jest nie tak? :/

Gość

Re: problem z wysyłką do urzedu

Post autor: Gość » 13 mar 2011, o 19:24

Gość napisał(a) :
> bbb napisał(a) :
> > Przy próbie wysłania deklaracji PIT 37 z załącznikiem PIT O pojawia mi się
> > błąd:
> > Nastąpił błąd walidacji dokumentu ze schematem xsd.
> > Sprawdź czy korzystasz z najnowszych wersji formularza i wtyczki dostępnych
> > na stronie http://www.e-deklaracje.mf.gov.pl.
> > Jeżeli korzystasz z aktualnych wersji formularza i wtyczki, sprawdź swoje
> > połączenie sieciowe.
> > Ponadto informujemy, że import danych z pliku xml niezgodnego ze schematem
> > xsd może powodować trwałe uszkodzenie struktury pliku.
> > W takim wypadku zaleca się pobranie nowego formularza ze strony serwisu
> > e-deklaracje i ponowne wypełnienie go.
> >
> > Jaka może być tego przyczyna?
> > Formularz i wtyczki oraz deklaracja ściągane w dniu wypełniania PITU.
>
> A z tą walidacją, ktoś wie, co jest nie tak? :/

Miałem dokładnie ten sam problem z walidacją na systemie windows angielskojęzycznym. Wyeksportowałem dane z formularza do xml'a, zaimportowałem dane na innym komputerze z polskim systemem windows. Efekt - ten sam błąd.

Otworzyłem "czystego" PITa i wypełniłem od zera; wysłał się bez problemu.

Z ciekawości porównałem xml'a wyeksportowanego z nowego PITa i okazało się, że jedyne różnice były w polskich znakach, których nie było w PITcie z angielskiego systemu generującym błąd walidacji z xsd.

Bartek
Posty: 2502
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: problem z wysyłką do urzedu

Post autor: Bartek » 13 mar 2011, o 20:05

W obcojęzycznych wersjach systemu w panelu sterowania, w ustawieniach regionalnych należy zmienić "język programów nieobsługujących unicode" na polski.

Gość

Re: problem z wysyłką do urzedu

Post autor: Gość » 14 mar 2011, o 15:27

Bartek napisał(a) :
> W obcojęzycznych wersjach systemu w panelu sterowania, w ustawieniach
> regionalnych należy zmienić "język programów nieobsługujących
> unicode" na polski.

Niecierpliwie już wysłałam PIT przez aplikację, ale i to powyższe rozwiązanie pewnie, by u mnie nie pomogło, bo mam polski XP, i w ustawieniach regionalnych też polski wybrany. Może to wina klawiatury - domyślnie US, a jako opcja wyboru PL.
W każdym razie dziękuję obydwu panom za pomoc :)

ODPOWIEDZ