bledy walidacji xml-a

Arek87

bledy walidacji xml-a

Post autor: Arek87 » 28 kwie 2011, o 20:26

Raport modułu wysyłania danych do systemu e-Deklaracje.
Data i czas operacji: 2011-04-28 20:20:57

Zainicjowano wysyłanie danych zeznania: PIT-37(16)(za 2010) do TESTOWEGO systemu e-Deklaracje.
Czytanie pliku definicji: res.PIT37_16.DIGX
Czytanie zakończone
Trwa tworzenie danych XML".
Czytanie pliku:"res:PIT-37(16)_v1-0.xsd".
Odczytano plik (wielkość 32220B).
Czytanie pliku:"res:StrukturyDanych_v2-0.xsd".
Odczytano plik (wielkość 15724B).
Czytanie pliku:"res:PIT_O(17)_Z3X_v1-0.xsd".
Odczytano plik (wielkość 21986B).
Czytanie pliku:"res:PIT_D(21)_Z_v1-0.xsd".
Odczytano plik (wielkość 10171B).
Czytanie pliku:"res:PIT-2K(5)_Z_v1-0.xsd".
Odczytano plik (wielkość 6526B).
Czytanie pliku:"res:ORD-ZU(2)_v1-0.xsd".
Odczytano plik (wielkość 1616B).
Czytanie pliku:"res:ElementarneTypyDanych_v2-0.xsd".
Odczytano plik (wielkość 12036B).
Czytanie pliku:"res:KodyUrzedowSkarbowych_v3-0.xsd".
Odczytano plik (wielkość 70365B).
Czytanie pliku:"res:KodyKrajow_v3-0.xsd".
Odczytano plik (wielkość 39515B).
Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML. Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane.

[Błędy walidacji danych]
Nazwa: element, Deklaracja.PozycjeSzczegolowe.P_130, Opis: Pojedyncze pole wyboru, Wartość: 0, Nr Wywołania: 0 Komunikat: Wartość elementu różna od wartosci pojedynczego elementu enumeration 1.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: element, Deklaracja.PozycjeSzczegolowe.P_131, Opis: Pojedyncze pole wyboru, Wartość: 0, Nr Wywołania: 0 Komunikat: Wartość elementu różna od wartosci pojedynczego elementu enumeration 1.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: element, Deklaracja.PozycjeSzczegolowe.P_132, Opis: Podwójne pole wyboru, Wartość: 0, Nr Wywołania: 0 Komunikat: Element musi przyjąć jedną z wartości: 1, 2.


Co zrobic ??

Bartek
Posty: 2502
Rejestracja: 30 gru 2009, o 15:39

Re: bledy walidacji xml-a

Post autor: Bartek » 28 kwie 2011, o 20:37

Co masz w polach 130,131,132 ? Nie wpisałeś tam przypadkiem ręcznie wartości "0" ewentualnie jakaś spacja się tam nie pojawiła ? :)

Arek87

Re: bledy walidacji xml-a

Post autor: Arek87 » 28 kwie 2011, o 20:46

Wlasnie wpisalem tam "0" :) sam zorientowalem sie ze jednak nic tam nie powinno byc wpisane.

Ale dzieki za szybka odpowiedz! :)

ODPOWIEDZ